På Kalkugnstorp har vi liten besättning gutefår (eller hornfår, hånnlambi på gotländska), vilket är en lantras med ursprungliga egenskaper. Gutelammen går utomhus med tackorna och betar hela säsongen vilket ger ett gräsbeteskött rikt på omega 3. De får inget kraftfoder. Våra får är genbanksanslutna via GutefårAkademin och är MV-fria.
PRISER 2024 (slaktvikt)
- halvt lamm 192kr/kg
traditionell styckning: stek med ben, kort sadel, kotletter, knäckta revben, knäckt hals, knäckt lägg, hel/skivad bog. Ingen färs. - helt lamm 180kr/kg
traditionell styckning: stek med ben, kort eller lång sadel, kotletter, knäckta revben, knäckt hals, knäckt lägg, hel/skivad bog. Ingen färs.
Vid beställning av ett helt lamm kan du beställa lång sadel.
grillstyckning: skivor av hela lammet. Ingen färs.
gourmetstyckning (tillägg 100kr): benfri nätad stek, sadel/kotletter, racks, skivad bog, spjäll, färs av hals, lägg och slaksida - lammfärs i paket om ca 1kg 240kr/kg vid beställning av helt eller halvt lamm.
- lammlever 100kr/kg, levereras fryst.
- vid beställning av helt eller halvt lamm erbjuder vi 10% rabatt på långhåriga (oklippta) lammskinn: 2250kr/st (ordinarie pris 2500kr/st). Skinnen är beredda i Sverige av Tranås Skinnberedning.
Slaktvikten brukar vara ca 15-23 kg.
Prisexempel halvt lamm 10 kg 1920 kr
Prisexempel helt lamm 20 kg 3600 kr
Vill du köpa helfall och stycka själv? Kontakta oss för prisuppgift.
Köttet styckas och delarna vacuumförpackas och märks på slakteriet och hämtas här på Kalkugnstorp direkt efter att vi har hämtat dem.
I år är utlämningen uppdelad på två tillfällen: preliminärt 30/10 (FULLBOKAT) och 6/11 (FULLBOKAT).
Vill du beställa en köttlåda med gutelamm inför 2024 års slakt? Skicka ett mail till lou@kalkugnstorp.se. Bokningen är bindande och delbetalningen/bokningsavgiften på 500 kronor dras av från priset när du hämtar köttlådan.
Betala antingen via swish 070-447 53 94 (Lou Norén) eller via bg 429-7206.
Uppge namn, mailadress, telefonnummer samt vad du vill beställa.